Valikoimistamme paljasjalkakengät naisille, miehille ja lapsille!
Valikoimistamme paljasjalkakengät naisille, miehille ja lapsille!

Paljasjalkakengillä (barefoot shoes) (kevytjalkineet) tarkoitetaan yleensä tasapohjaisia, korottomia, kärkimalliltaan leveitä, erittäin ohutpohjaisia sekä ilman iskunvaimennusta olevia jalkineita, joilla jalkaterä saa maksimaalisen kontaktin alustaan. Kävely muistuttaa paljain jaloin kävelyä.

Kevytjalkineet aktivoivat monipuolisesti alaraajan ja jalkaterän lihas- ja niveltoimintoja sekä verenkiertoa. 

Paljasjalkakenkien käyttö edellyttää siirtymistä kantaiskujohtoisesta kävelystä päkiäkävelyyn tai askellukseen koko jalkapohjalla.

Jalkojen terveyttä edistävät ominaisuudet:

Kärkimalli leveä

-Varpailla tilaa ojentua, loitontua ja koukistua, osallistua tasapainon ylläpitoon ja ponnistaa askel eteenpäin. Poikittainen jalkakaari aktivoituu ja toimii tehokkaana iskunvaimentajana. Jalkapöytäluilla tilaa levitä kävelyn aikana.

Pohja ohut, ilman vaimennuksia

-Mahdollistaa paljasjalkatuntuman. Jalkapohjan ihotunto ja nilkan asentotunto paranee ja liikkuminen tasapainottuu. Jalkaterän lyhyiden ja säären pitkien lihasten voima lisääntyy. Lihasten vahvistumisen myötä vammariski vähenee. Alaraajojen verenkierto vilkastuu. Rustot ja luusto saavat tarvittavia ärsykkeitä pysyäkseen kunnossa.

Tasainen, koroton, taipuisa pohja

-Jalkaterän normaalit kierteiset liikkeet mahdollisia, pienten lihasten toiminnot aktivoituvat, lihakset vahvistuvat. Jalkaterän ja varpaiden asentopoikkeamien synty estyy. Jalkaterän kuormittuu tasaisesti, ei painepiikkejä. Pystyasennon luonnollinen malli säilyy.

Pitävä, kestävä ja jalkaterää suojaava pohja

-Lisää turvallisuutta ja kävelyn varmuutta.

Painoltaan kevyt
-kuluttaa vähemmän energiaa.

 Siksi paljasjalkakenkäily!